Otevřeno Po - Pá 6.00 - 21.00, So - Ne 9.00 - 18.00
+420 721 908 309

Zelený ječmen jako přírodní zdroj zdraví a energie pro sportovce

Zelený ječmen jako přírodní zdroj zdraví a energie pro sportovce

Zelený nebo také mladý ječmen je rostlina, která je právem zařazován mezi superpotraviny. Jde o mladé lístky ječmene, které jsou sbírány deset dní po vyklíčení, tedy v době, kdy obsahuje nejvyšší nutriční hodnoty. Mladé lístky a stonky obsahují velké množství prospěšných látek, jakými jsou vitamíny B1, B2, B6, B12, C, E, betakaroten, kyselina pantotenová, kyselina listová, minerály jako vápník, měď, železo, hořčík, draslík, zinek, fosfor, dále pak 18 aminokyselin, včetně všech esenciálních, enzym a antioxidant superoxid dismutáza, enzym kataláza a chlorofyl, nebo-li zelené barvivo prospěšné pro pokožku a krvetvorbu.

 

Jaké jsou účinky zeleného ječmene?

Má silné antioxidační účinky, díky čemuž pomáhá předcházet nemocem a stárnutí organismu. Posiluje imunitní systém díky obsahu vitamínů skupiny B, vitamínu C, zinku a dalších. Zajišťuje přísun energie. Hodí se tedy při zvýšené fyzické aktivitě, například náročných trénincích, kdy je velmi nutné doplnit ,,béčka“. Podporuje snižování hmotnosti díky vitamínům skupiny B, které doslova nakopnou váš metabolismus a pomohou efektivně zlepšit štěpení tuků a cukrů ve vašem organismu. Zajišťuje hormonální rovnováhu a chrání naši pokožku díky obsahu betakarotenu, chlorofylu a vitamínu E, který má protizánětlivé účinky. A sportovci ocení, že posilňuje kosti, které se věkem opotřebovávají a ztrácejí živiny.

 

Zelený ječmen je k dostání ve formě prášku a tablet s výrazně zelenou barvou. Chuťově lze přirovnat k chuti trávy. A je vhodný pro děti i dospělé. Doporučená denní dávka ve vodě rozpustného prášku je 6 gramů, maximálně však 9 gramů.

blog | budujte svá těla