Otevřeno Po - Pá 6.00 - 21.00, So - Ne 9.00 - 18.00
+420 721 908 309

Multifunkční deska na cvičení kliků: Znáte tuto vymoženost a víte, jak s ní správně zacházet?

Multifunkční deska na cvičení kliků: Znáte tuto vymoženost a víte, jak s ní správně zacházet?

Multifunkční deska na kliky představuje novou inovativní pomůcku, kterou můžete využít při různých variantách kliků. Tato deska má barevně vyznačené linie, pomocí kterých můžete nastavit rukojeti do různých pozic. Pozice taktéž můžete obměňovat podle toho, zda chcete zrovna posilovat ramena, prsa, trapézy či tricepsy. Deska vám tak pomůže komplexně procvičit celou vrchní část vašeho těla.

Multifukční deska je vhodná především pro domácí posilování horní části těla. Můžete ji využít v různých variacích kliků, které jsou zaměřené například na prsa, ramena anebo tricepsy. Lze si k ní připojit i takzvané expandéry, které se hodí na bicepsové zdvihy či další jiné cviky určené pro horní část těla. Deska je vhodná jak pro pokročilé, tak i pro začátečníky, kterým pomohou především barevné vodící linky, díky kterým tak umístí ruce do správného úhlu.

Deska je skvělá také v tom, že pomůže vypracovat pevné paže a silný vrch těla, jelikož díky této pomůcce můžete zařadit zcela nové varianty kliků a vaše tělo tak získá nový impuls pro zesílení a růst svalů. Navíc díky ní zapojíte i svaly ve středu těla a také zad. Deska je taktéž velmi šetrná k zápěstí, jelikož jsou na ní upevněny rukojeti, o které se lze opřít. Díky již zmiňovaným rukojetím nebude na vaše zápěstí vyvíjen vysoký tlak jako při cvičení na zemi.

Dále je také velmi skladná a nezabere vám doma moc místa. V případě, že s ní zrovna necvičíte ji můžete schovat například do skříně, pod postel anebo k dalším cvičebním pomůckám. Kromě toho je také lehká, tudíž je snadno přenosná, takže s ní můžete cvičit kdekoliv.

Jak správně tuto multifunkční desku na kliky používat? Desku byste v prvé řadě měli položit na zem. Dále byste si měli vzít rukojeti a zasunout je do polohy podle linie vámi zvoleného cviku. Samozřejmě by rukojeti měly být na obou stranách ve stejné pozici. Deska je ozvláštněna barevnými pozicemi, jak již bylo zmíněno dříve. Červená barva primárně cílí na ramena, modrá na hrudník, zelená na triceps a žlutá zase na trapézy.

S multifunkční deskou na kliky můžete provádět různé cviky, například:

  • Klasické kliky neboli kliky s úzkým úchopem, které slouží k procvičení především tricepsů, zatímco kliky se širokým úchopem se pak zaměřují na prsní svaly.
  • Kliky na ramena což jsou kliky, které s úchopem nad hlavou umožňují procvičit ramenní svaly.
  • Kliky s úklonem, které jsou vhodné k procvičení prsní svalů a tricepsů.
  • Kliky s obráceným úchopem umožňují procvičit tricepsy a přední stranu ramen.

Při výběru multifunkční desky na kliky je důležité zvážit materiál, ze kterého je deska vyrobena, nosnost, počet pozic úchopů a příslušenství. Deska by měla být vyrobena z kvalitního materiálu, který je odolný a stabilní. Nosnost desky by měla odpovídat vaší váze. Čím více úchopů deska má, tím více svalových partií s ní budete moci procvičit. Některé desky jsou dodávány s příslušenstvím, jako jsou například podložky pod kolena nebo expandéry.

Multifunkční deska na kliky je efektivní a univerzální fitness pomůcka, která vám pomůže posílit horní část těla. Díky variabilnímu nastavení úchopů, pohodlí a efektivitě cvičení je deska ideální pro začátečníky i pokročilé. Pokud hledáte cestu, jak si doma vybudovat silné a pevné tělo, multifunkční deska na kliky je skvělou volbou.

Na trhu existuje mnoho variant multifunkčních desek na kliky, které se liší materiálem, nosností, počtem pozic úchopů a příslušenstvím. Mezi nejoblíbenější typy desek patří například plastové desky, které jsou lehké a snadno se přenášejí, jejich nevýhodou však může být to, že nejsou tak odolné jako desky z jiných materiálů. Kovové desky, které jsou odolnější a jsou také stabilní, mohou být však dražší než ty plastové. Poslední variantou jsou dřevěné desky, které jsou stylové a ekologické.

blog | budujte svá těla